Μπανάνα με ζάχαρη καρύδας

Μια πιο γλυκιά εναλλακτική της σκέτης μπανάνας, είναι να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη καρύδας!

Η ζάχαρη αυτή παράγεται από τα λουλούδια του δένδρου της καρύδας (οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής της είναι η Φιλιππίνες και η Ινδονησία).

Σε γεύση μοιάζει με τη μαύρη ζάχαρη αλλά συγκριτικά περιέχει 36 φορές περισσότερο σίδηρο, 4 φορές περισσότερο μαγνήσιο και 10 φορές περισσότερο ψευδάργυρο.

Έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που την καθιστά ενδεχομένως λιγότερο επιβαρυντική για τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Όσον όμως αφορά στο θερμιδικό της περιεχόμενο, η ζάχαρη καρύδας δε διαφέρει από την κοινή ζάχαρη.

(Θα πρέπει μόνο να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί όταν αγοράζουμε ζάχαρη καρύδας, καθώς πολλά προϊόντα μπορεί να αποτελούνται από μίγμα ζάχαρης καρύδας και άλλων απλών σακχάρων.)

150 θερμίδες

INGREDIENTS

  • Μια μεσαία μπανάνα
  • 2κγ ζάχαρη καρύδας

DIRECTIONS

Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη καρύδας, ή πιο απλά, βουτάμε τη μπανάνα στη ζάχαρη.